NL Product beschrijving

Product beschrijving

 *Mechanisch superieur

-Perfecte vertanding door correcte tand oriëntatie en tandvorm.

Elke PowerCurve tand staat loodrecht op de steek-kromme zoals vereist voor optimaal mechanisch rendement.

De PowerCurve tandprofielen zijn ook niet “plaatselijk bijgewerkt”, maar zijn over de hele omtrek van het kettingwiel correct gefreesd. De “full profile teeth” maakt de kans op kettingafloop mimimaal.

-Voldoende stijfheid door gebruik van 3 mm alu plaat.

-Vlot schakelen door 6 kettinglifters, kettingdoorgangen en plaatselijke tandverlaging op buitenblad.

-Anti-sleet en anti-oxydatie behandeling door anodisering en Nituff® processing.

Nituff® is een oppervlakte behandeling die op een drastische wijze de eigenschappen verbetert van een hard geanodiseerd metaal oppervlak:

nog hogere oxydatie weerstand,

een zelf-smerend metaaloppervlak met lage wrijving,

superieur aan de gewone hard anodizering.

– Kettingstabiliteit is 100%: geen aflopende ketting.

Dit werd uitgetest met 26 testrijders over bijna 20 000 km, in competitie en in andere uitdagende fietsomstandigheden op allerlei soorten wegdek.

 

*Bio-mechanisch superieur

 

-Aero uitvoering

-Voldoende ovaliteit (25% voor buiten- en binnenbladen)

De ovaliteit is de verhouding tussen de grootste en kleinste diameter van de ovaal. Is die bijv. 1.25 dan spreekt men van 25% ovaliteit.

Studies en testen tonen aan dat de prestaties toenemen met toenemende ovaliteit. De ovaliteit wordt echter beperkt tot 25% om praktische redenen van monteerbaarheid en de grotere kans op kettingafloop bij rijden op de kleinste tand kroontjes bij te hoge ovaliteit percentages. Werd zeer grondig en omstandig uitgetest op ketting afloop: Zie hierboven.

-Vorm geometrie

De PowerCurve heeft 4 vormsectoren: een cirkelboog, een overgang naar vlak, een vlakke tandsector en een spiraal van Archimedes als overgang van vlak naar rond.  Verantwoording van de PowerCurve vorm zie “Science”

Rotor werkt met een ellipsvorm, Ogival met één vormsector (cirkelsegment), Polchlopek (1970) met twee vormsectoren (cirkelsegment en vlak tandsegment),

Doval met drie vormsectoren (twee verschillende ellipsbogen en een vlak tandsegment) en Osymetric heeft er vijf (cirkelboog, vlak tandsegment, drie boogsectoren met verschillende kromming als overgang van vlak naar rond).

De tandsectoren van de PowerCurve die gelijkvormig zijn met de tandsectoren van de andere constructeurs verschillen substantieel in grootte (aantal °).

-Crank positionering

PowerCurve plaatst de crank in de optimale positie voor maximaal crankvermogen en minimalisatie van de piek-belastingen in de strekspieren van knie en heup.

Optimale positie is vastgelegd door studies en testen. Zie “Science”

Deze optimale crank oriëntering is ook functie van de helling van de zitbuishoek van de racefiets en de zithouding van de renner. Daarom voorziet de PowerCurve 3 montage mogelijkheden nl. op 68° (wegfiets), in wijzerzin gemeten vanaf de grootste diameter van het kettingwiel, op 76° (TT fiets) en op 84° (geeft een bijkomende correctie mogelijkheid bij sterk vooruitgeschoven zithouding op de fiets).

De andere constructeurs plaatsen meestal de crank op 105° à 110°.

Als de grootste diameter vertikaal staat en de crank is gemonteerd in die orientatie (bijv 110°, wijzerzin) dan is dit de positie waar de vector van de pedaalkracht ongeveer het grootst is. In deze positie is de richting van de krachtvector echter verre van optimaal waardoor de tangentiale krachtcomponente slechts een “bescheiden” krukmoment genereert dat relatief weinig bijdraagt tot het geleverde krukvermogen. Die crank positie met grootste krachtvector is zeker geen garantie voor crank vermogen maximalisatie. Bovendien, in die montage positie hebben de hierboven vermelde niet-ronde kettingwielen hun grootste verzet, dicht bij de minder effectieve pedaal sectoren. Bij toenemende en hogere trapfrequenties worden deze ineffectieve posities nog meer uitgesproken.

Alleen de Polchlopek ovaal heeft zijn crank relatief goed gepositioneerd voor crankvermogenwinst nl. op 78°, vanaf de grootste diameter gemeten in wijzerzin. De andere ovalen constructeurs nemen de “foute” crankorientatie gewoon van elkaar over.

 *Esthetische afwerking PowerCurve

Zwart geanodiseerd met Italiaans design logo.

Stijlvolle belettering met technische info op PowerCurve buiten- en binnenblad.

Aero

Logo en belettering door middel van lasergravure.

 *Equivalente maximale en minimale ronde kettingwielen

Is afhankelijk van de ovaliteit.

Equivalente ronde kettingwielen

PowerCurve     Ovaliteit             Maximaal              Minimaal

54 tanden             25 %                60.8 tanden           47.3 tanden

52 tanden            25 %                58.5 tanden           46.2 tanden

44 tanden             25 %                49.5 tanden           38.5 tanden

42 tanden             20 %                46.2 tanden           38.2 tanden

38 tanden             25 %                42.8 tanden           33.8 tanden

 

Voorbeeld:

tijdens het fietsen met een PowerCurve 42 tanden en met 20% ovaliteit is het alsof er met een 38.2 rond kettingwiel gereden wordt als de crank doorheen de dode punten-zones gaat en alsof met een 46.2 tanden rond kettingwiel in de duwfaze, met tussenin alle andere tandwaarden.